fredag 18. desember 2009

THANKSGIVING

Thanksgiving Day is a harvest festival celebrated primarily in the United States and Canada. Traditionally, Thanksgiving is associated with giving thanks to God for the harvest and expressing gratitude. While historically religious in origin, Thanksgiving is now primarily identified as a secular holiday (Wikipedia).

….Og vår første Thanksgiving be feiret i Los Angeles!!

Vi reiste ned til Los Angeles 25.november for å feire Thanksgiving sammen med Alex og hans familie – og for en utrolig koselig familie han har! Det var fullt hus hele helgen med oss, Alex, Ben (bror), Katelin (søster) + hennes mann Mike, Susie (mamma), Wes (pappa) og Steve (Alex` kompis). I tillegg så kom en onkel med sin familie + Mike`s bror med kone til selve Thanksgiving-middagen.

Thanksgiving=familiedag. Fra vi sto opp om morgenen og til vi endelig kunne sette oss ved middagsbordet så var det full fres på kjøkkenet! Det ble laget suppe, kalkun med tilbehør, tilbredt kjøtt som skulle grilles, og det ble bakt 4 paier. Nok mat med andre ord! Allikevel så var det ikke så mye mat som vi hadde trodd det skulle være – men mett, det ble vi!

Som den store offentlige taleren Kristin er så var det en ting hun grudde seg til med Thanksgiving – og det var å måtte si hva hun er takknemlig for foran alle gjestene! Ikke at det ville vært så vanskelig å finne på noe å si, men med alle øyne rettet på seg så kunne det blitt både stotrende og stammende, og ikke minst innøvd og rødmende. Hun ble imidlertid forsikret av Alex flere ganger før vi reiste til LA om at hans familie ikke følger denne skikken fordi onkelen (en meget spesiell mann) ved en tidligere anledning benyttet denne snakketiden til å uttrykke sin personlige mening om diverse ting, noe som tilslutt utviklet seg til en flau affære. Kristin var derfor ikke forberedt da Alex midt under middagen høyt sa at han nå syntes vi burde ta runden rundt bordet og høre hva alle er takknemlige for – ”and I think we should start with Kristin!” Det ble heldigvis ikke gjennomført!

Ellers så hadde vi en veldig fin Thanksgiving – og det er ikke umulig at vi fortsetter med denne skikken når vi kommer hjem.

Mens vi var i LA så fikk vi også vært en tur på Hollywood walk of fame, vi fikk kjørt cabriolet nedover sunset boulevard, vi fikk sett Malibu og Malibu beach, i tillegg til Venice beach, og vi fikk selvfølgelig sett Hollywood skiltet!

Los Angeles var en interessant by, men byene og områdene rundt LA er veldig mye finere enn selve LA. I tillegg så er byen enormt mye større enn hva man får inntrykk av når man ser filmer! Men, etter en fantastisk Thanksgiving-helg så gleder vi oss til å reise tilbake dit for å feire julaften. Det blir nok enda mer sightseeing da:)

P.S. Til gutta boys i Bergen; tror dere snart kan erstatte Tim med meg når det skal spilles poker – he suck, I rock! Hehe, slo han ut gang på gang da vi hadde pokerkvelder i LA! Kristin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar